En dag som jag hoppas får en egen liten markering i almanackan. En dag med nästan helt motsatt uppmärksammande som andra med markeringar. En dag som behövs för att uppmärksamma denna konsumering som existerar i dagens samhälle. Köpfria dagen. Inte för mor, eller far, Jesus eller Nobel eller någon annan viktig person. Utan för lilla viktiga jorden som vi alla (förhoppningsvis) är bekanta med. Och för att vara lite klichéartad även våra framtida barn.

Det är så mycket som man bara ska ha ha ha idagens samhälle att vi inte längre har jorden till låns, vi har stulit henne. Hon står under vår makt. En makt som är ganska skrämmande. Bara det att jag sitter här vid min dator och skriver, i mitt rum, uppvärmt, tapetserat, belyst, inrett gör att man undrar om allt man köper är nödvändigt. På riktigt. Behöver jag verkligen tre par duntofflor, fjorton porslinshundar och femtiotvå fakeflowers? Det är bara en själv som kan bestämma det. Men behöver lilla jorden all dess förbrukning som behövs för att framställa dessa saker? Det är inte bara en själv som kan bestämma det. Uppenbarligen inte, eftersom vi dagligen hör allt om globaluppvärmning, miljöförstöring och naturkatastrofer. Det är ett kollektivt straff för vad inte alla har orsakat. Jag börjar bli ganska trött på all denna konsumtion, men knappast kan man väl sluta. Man är ju van att kunna köpa (typ) vad man vill, resa vart man vill, bo hur man vill..

Kan  man inte uppmärksamma köpfria dagen i skolor i fortsättningen. Det är i alla fall en sak som barn redan nu borde få ta del av. I stället för att kastas in i skiten i vuxen ålder.

Tippen : Sj, och andra tågbolags höga priser. Det ska vara miljövänligare och då tycker jag att det på nåt sätt borde gå att få det billigare. Få oss vanliga svenssons att skippa bilen och tänka på miljön i era tågvagnar.

Toppen:  Daniel åkte tydligen ur Idol. Intressant med två tjejer kvar i tävlingen. För nu kan vad som helst hända!