Telefonen ringde. Svarar. Det är sant.

Jag ska fira min 20årsdag på flyget till Australien.

Vi ska åka, på riktigt. Jag är så glad!

Jag orkar inte försöka räkna ut om jag får en jättelång födelsedag eller en superkort. "Skiter" i för att citera min goda vän Marcello. 

FÖR JAG SKA TILL AUSTRALIEN!!

Yes, svampplockning av högsta grad blev det i dag när mor och dotter for ut i skogen för att finna dem gyllene små rackarna. Vi gick och vi gick, och vi letade och letade och vi fann och fann massor med fina små kantareller! Tänk att en tant som jag kunde böja såpass på ryggen och plocka svamp. Den ni!
Det var inte riktigt vad jag hade planerat. Men precis nyligen när jag rensade ut lite gamla födelsedagskort etc, så hittar jag ett brev jag skrivit till min farmor för 4 år sen. Hon dog för 7 år sen. Och tajmat, verkligen tajming, så var Jeff Buckley - Hallelujah på. Tårar som rinner, inte ledsna, utan mest lättade, nöjda, glada över att ha fått lära känna en sådan person som min farmor var. Hoppas det inte låter allt för deprimerande, för det var det inte.  Bara insikt. Ta vara på allt som livet har att ge. Njut av alla stunder med nära och kära. Det är inte något jag bara skriver, det är en order.                                            
In memory of Vanja Alice Maria Andersson

        


Systers födelsedag; Kusin , Jag, Mormor, Syster